A+ A A-
18-03-2019

Uskoro lakši pristup osobama s invaliditetom u Domovima zdravlja u Varaždinu, Lepoglavi i Ludbregu

U tijeku su radovi u Domu zdravlja u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, gdje se ugrađuje dizalo, dok se u Domovima zdravlja u Lepoglavi i u Ludbregu ugrađuju podizne platforme i prilagođene pristupne rampe, a nakon toga započet će radovi i na Vinici, te u Novom Marofu, Ivancu i u Varaždinu u Kolodvorskoj ulici. Radove u Domu zdravlja u Varaždinu te Lepoglavi obišli su danas zamjenici župana Varaždinske županije Robert Vugrin i Tomislav Paljak u društvu Renata Podbojeca, ravnatelja Doma zdravlja Varaždinske županije te predsjednika Upravnog vijeća Doma zdravlja Varaždinske županije Velimira Sekola. Prisutni su bili i izvođači radova. Treba naglasiti kako se radovi izvode u sklopu EU projekta „Poboljšanje primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji“.
Zamjenik župana Vugrin izrazio je zadovoljstvo viđenim radovima.
- Ovaj cijeli projekt vrijedan je ukupno 12,8 milijuna kuna, od čega je preko 4 milijuna kuna predviđeno za infrastrukturne radove u 7 domova zdravlja, a cilj je osigurati bolju pristupačnost za osobe s invaliditetom, što ćemo ugradnjom dizala i podiznih platformi, te izgradnjom i sanacijom pristupnih rampi sigurno postići.– rekao je zamjenik župana te dodao kako na području Varaždinske županije postoji evidentirano preko 18 tisuća osoba s invaliditetom i otežanim kretanjem, te je vrlo bitno da se takvi projekti na području županije provode.
- Završetak ovih započetih radova očekujemo već u svibnju, dok bi ostali radovi trebali biti završeni najkasnije do završetka ove godine – zaključio je zamjenik župana Vugrin.


Radovi u Domovima zdravlja u Varaždinu, Ludbregu i Lepoglavi Radovi u Domovima zdravlja u Varaždinu, Ludbregu i Lepoglavi Radovi u Domovima zdravlja u Varaždinu, Ludbregu i Lepoglavi Radovi u Domovima zdravlja u Varaždinu, Ludbregu i Lepoglavi Radovi u Domovima zdravlja u Varaždinu, Ludbregu i Lepoglavi „Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“
„Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Doma zdravlja Varaždinske županije“
Ponedjeljak, 18. ožujka 2019. 15:00

DOM ZDRAVLJA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE


Adresa: Kolodvorska 20, Varaždin

OIB: 04489447850

Telefon: 042 398 551

Faks: 042 398 561

E-mail: uprava@dzvz.hr

Ravnatelj: RENATO PODBOJEC, mag. iur.

Dom zdravlja Varaždinske županije