A+ A A-
01-10-2015

Otvoren novi laboratorij u Kolodvorskoj 20 u Varaždinu

Zbog prevelikih gužvi u ograničenim prostornim kapacitetima postojećeg laboratorija u Zagrebačkoj ulici, čak 500 do 600 ljudi dnevno, te učestalih primjedbi pacijenata, a radi osiguravanja dostupnosti laboratorijske dijagnostike, danas je otvoren novi medicinsko-biokemijski laboratorij Doma zdravlja Varaždinske županije u Kolodvorskoj ulici 20 u Varaždinu.

Laboratorij je otvorio župan Varaždinske županije Predrag Štromar u prisustvu ravnatelja Doma zdravlja Ivana Crnkovića te djelatnika Doma zdravlja. Investiciju vrijednu skoro 2 milijuna kuna župan je pohvalio, napomenuvši kako se ovim otvorenjem znatno podiže zdravstveni standard građana. Varaždinska županija je u ovaj laboratorij uložila 628 tisuća kuna izvornih sredstava i siguran sam da će od danas građani opet dolaziti ovdje vaditi krv – rekao je župan te dodao kako je novi laboratorij suvremeno opremljeni i uređen.

Voditeljica laboratorijske djelatnosti Marija Crnković izrazila je zadovoljstvo otvorenjem laboratorija.
- Važno je istaknuti kako smo do 2011. godine radili na lokaciji koja je u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, a u Kolodvorskoj smo imali samo ispostavu vađenja krvi za pacijente koji su gravitirali prema Kolodvorskoj. Najveće gužve počele su se stvarati uvođenjem vađenja krvi u ordinacije obiteljske medicine. I zbog toga je dolazilo do velikih gužvi kod nas u laboratoriju. Ovaj laboratorij će raditi sve iste pretrage koje se rade i u Zagrebačkoj ulici – rekla je magistra Marija Crnković.

Ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Ivan Crnković je istaknuo kako će novi laboratorij veličine 180 kvadratnih metara obuhvatiti djelomično građane centra Varaždina, Banfice, Šemovca i Trnovca, dok će mještani općina Jažabet, Beletinec, Sveti Ilija, Cestica, Sračinec i Petrijanec i dalje koristiti usluge laboratorija u Zagrebačkoj ulici.
- Zahvaljujem se županu na pomoći i suradnji te na prepoznavanju potrebe naših građana, odnosno pacijenata – zaključio je ravnatelj.
Otvorenju su nazočili i zamjenik župana Alen Kišić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac te županijska vijećnica Mirjana Kolarek Karakaš, dr. med. spec. pedijatrije.

Laboratorij će u listopadu raditi samo u jutarnjoj smjeni,
no već od studenog radit će u obje smjene:

       - poslijepodnevna smjena (13h-20:30h)
       - jutarnja smjena (7h-14:30h)


Kontakt:
       - Voditeljica laboratorija: Nina Grabarić, mag.lab.biomed.
       - Adresa: Kolodvorska 20, 42000 Varaždin
       - Telefon: 042 / 398 - 523
       - E-mail: biomed.laboratorij2@dzvz.hr

Otvoren novi laboratorij u Kolodvorskoj 20 u Varaždinu Otvoren novi laboratorij u Kolodvorskoj 20 u Varaždinu

(Preuzeto s www.evarazdin.hr)

Četvrtak, 01. listopad 2015. 21:40

DOM ZDRAVLJA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE


Adresa: Kolodvorska 20, Varaždin

OIB: O4489447850

Telefon: 042 398 551

Faks: 042 398 561

E-mail: uprava@dzvz.hr

Ravnatelj: DRAŽEN JAGIĆ, dipl. oec.

Dom zdravlja Varaždinske županije