A+ A A-
09-10-2017

Potpisan Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava iz fondova EU

U četvrtak, 05. listopada 2017.g. u prostorijama Vlade Republike Hrvatske, župan Varaždinske županije Radimir Čačić i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt pod nazivom „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji“.

Ukupna vrijednost projekta čiji je nositelj Varaždinska županija, a projektni partner Dom zdravlja Varaždinske županije iznosi oko 12,8 milijuna kuna. Riječ je o sredstvima iz operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014. -2020." Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU. Svrha projekta je povećati dostupnost i raznovrsnost usluga kvalitetne primarne zdravstvene zaštite te smanjiti broj upućivanja u bolnice na području Varaždinske županije kroz ulaganja u opremu, edukaciju i infrastrukturu pružatelja zdravstvenih usluga. Navedenim aktivnostima podići će se kapaciteti liječnika u djelatnosti opće/obiteljske medicine, dentalne medicine, ginekologije i opstetricije, pedijatrije, te radiologije i fizikalne medicine za pružanje novih usluga. Uz navedeno projekt obuhvaća i aktivnosti promicanja ravnopravnosti spolova i pristupačnosti za osobe s invaliditetom.

Dom zdravlja Varaždinske županije ovim projektom dobiva medicinsku opremu u vrijednosti od 4.106.300,00 kuna, od čega posebno možemo naglasiti digitalni RTG uređaj, digitalni ortopan, 4D/3D ultrazvučni uređaj za djelatnost zdravstvene zaštite žena, CTG aparat, ginekološki stol za pregled, amnioskop, kolposkop, ultrazvučni uređaj za radiološku dijagnostiku, multifunkcionalni aparat za djelatnost fizikalne medicine i rehabilitacije, EKG uređaje, monitore vitalnih funkcija, spirometre, prijenosne dopplere, holtere tlaka, holtere EKG, defibrilatore AVD, sterilizatore, kirurške setove i sl.

Uz medicinsku opremu projekt obuhvaća i infrastrukturne zahvate na objektima Dom zdravlja Varaždinske županije u vrijednosti od 4.140.107,40 kuna, od čega se oko 1,3 milijuna kuna odnosi na potpunu rekonstrukciju i adaptaciju objekta na lokciji Opečka 22a u Vinici. Projekt obuhvaća i ugradnju dizala na lokaciji Zagrebačka 94a u Varaždinu, ugradnju invalidskih podiznih platformi na lokacijama Zagorska 21 u Novom Marofu, Vinogradska 1 u Ludbregu, te Trg kralja Tomislava 8 u Lepoglavi. Uz navedene infrastrukturne zahvate projekt obuhvaća i adaptaciju prilaza i ulaza u objekte na lokcijama Kolodvorska 20 i Zagrebačka 94a u Varaždinu, Zagorska 21 u Novom Marofu, Vinogradska 1 u Ludbregu, Varaždinska 4a u Ivancu, te Trg kralja Tomislava 8 u Lepoglavi.

Nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstva, Varaždinska županija kao nositelj projekta pokrenuti će postupak javne nabave za navedene projektne aktivnosti.

Ponedjeljak, 09. listopad 2017. 22:06

DOM ZDRAVLJA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE


Adresa: Kolodvorska 20, Varaždin

OIB: O4489447850

Telefon: 042 398 551

Faks: 042 398 561

E-mail: uprava@dzvz.hr

Ravnatelj: RENATO PODBOJEC, mag. iur.

Dom zdravlja Varaždinske županije