A+ A A-
10-05-2018

Održana početna konferencija projekta - Specijalističko usavršavanje doktora medicine u Domu zdravlja Varaždinske županije

Dom zdravlja Varaždinske županije, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za zapošljavanje zaključili su dana 15. veljače 2018. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Specijalističko usavršavanje doktora medicine u Domu zdravlja Varaždinske županije" u vrijednosti od 14.780.578,88 milijuna kuna. Nastavno na zaključen ugovor, dana 07. svibnja 2018. održana je početna konferencija navedenog projekta. Riječ je o projektu kojeg financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014.-2020.

Cilj ovog projekta je poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u ruralnim i nerazvijenim područjima Varaždinske županije povećanjem ulaganja u razvoj ljudskih potencijala u zdravstvenoj zaštiti kroz sufinanciranje sveukupno 14 specijalizacija doktora medicine, tj. specijalističkog usavršavanja 7 liječnika iz područja obiteljske medicine, 3 liječnika iz pedijatrije, 3 liječnika iz ginekologije i opstetricije i 1 liječnika iz kliničke radiologije. Navedenim usavršavanjem liječnika omogućuje se smanjenje upućivanje pacijenata u bolnice, te se osigurava veća učinkovitost u pružanju usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini i kontinuitet iste.

Župan Radimir Čačić naglasio je važnost ovog projekta za Varaždinsku županiju. “Ovaj projekt je izvanredan i po namjeni i po iznosima. Osigurana je specijalizacija za 14 liječnika, a njegova ukupna vrijednost je 14, 8 milijuna kuna. Za financiranje specijalizacija Ministarstvo zdravstva ukupno je dodijelilo 74 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 17 domova zdravlja i zavoda za hitnu medicinu, čime će se financirati ukupno 82 specijalizanta na primarnoj razini zdravstvene zaštite. Dom zdravlja Varaždinske županije dobio je najviše novca od svih zdravstvenih ustanova, odnosno 20% od ukupno dodijeljenih sredstava” - rekao je župan Čačić. Naglasio je važnost edukacije i ulaganja u liječnike koje nažalost gubimo, jer im ne pružamo uvjete za napredovanje i financijsku podršku na odgovarajućoj razini. Istaknuo je da ga posebno veseli pogled na mlade ljude koji su željni znanja, te su spremni svakodnevno se educirati i nadograđivati.

Na početnoj konferenciji uz župana Radimira Čačića, pročelnicu Lovorku Horvat, dr. Danicu Kramarić iz Ministarstva zdravstva, specijalizante i mentore prisutan je bio i ravnatelj Doma zdravlja Renato Podbojec, zamjenica ravnatelja Doma zdravlja dr. Lidija Ptujec, voditeljica djelatnosti obiteljske medicine Doma zdravlja dr. Kristina Sambol, voditelj djelatnosti zdravstvene zaštite žena Doma zdravlja dr. Zoran Pitner i voditeljica projekta Romana Rogina.


Četvrtak, 10. svibnja 2018. 21:39

DOM ZDRAVLJA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE


Adresa: Kolodvorska 20, Varaždin

OIB: 04489447850

Telefon: 042 398 551

Faks: 042 398 561

E-mail: uprava@dzvz.hr

Ravnatelj: RENATO PODBOJEC, mag. iur.

Dom zdravlja Varaždinske županije